Gong, Danes je nov den i Zašto ne o novim tehnologijama na FPZG-u

01. prosinca 2021.
Gong, Danes je nov den i Zašto ne o novim tehnologijama na FPZG-u 1

Selma Ašćerić iz bosanskohercegovačkog udruženja građana Zašto ne i Maja Cimerman, direktorica Instituta Danes je nov den iz Slovenije, zajedno s Gongovom Melisom Skender gostovale su kao izlagačice na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu na temu novih tehnologija koji služe građanima i građankama.

Predstavljena je aplikacija koju je razvio Zašto ne za slanje upita parlamentarnim zastupnicima i zastupnice, a koju tijekom sljedeće godine planiramo dodati Parlametru. Maja je upoznala prisutne s alatima koje razvija Danes je nov dan, među malobrojnim organizacijama civilnog društva koje zapošljavaju veći broj programera i programerki, dizajnera i dizajnerica.

Gostovanje je organizirano u okviru seminara Mediji, demokracija i participacija profesorice Dine Vozab. Studente i studentice je koliko građani_ke u BiH i Sloveniji koriste ove alate te o ulozi organizacija civilnog društva u poticanju političke participacije građana i građanki zbog čega su često prozivane i kritizirane od strane političara.

Gong, Danes je nov den i Zašto ne o novim tehnologijama na FPZG-u 2
chevron-right