Otvoren natječaj za izradu aplikacija

21. studenoga 2016.

„Ministarstvo otvorenih podataka“ izazov je koji potiče kreativni potencijal i korištenje ICT vještina na javno dostupnim podacima za izradu e-rješenja kao što su aplikacije za mobitele i internetske platforme, te vizualizacije koje mogu biti korisne građanima i građankama u regiji Jugoistočne Europe.

Drugu godinu za redom, ovaj izazov su omogućili UNDP, Ministarstvo financija Republike Slovačke, GDI Group te Charles Mott Fundation, a provode ga Techsoup, GONG i ProPuh.

Tema natječaja su rješenja za gradove u zemljama regije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Srbija), a u svrhu podizanja razine njihove transparentnosti, uključivosti te kvalitete života. K tome, cilj je utjecati na podizanje količine i kvalitete javne ponude podataka što ih posjeduju tijela javne uprave, kao i na korištenje podataka od strane organizacija civilnog sektora, tvrtki i građana. Imajući na umu da su upravo podaci nova sirovina bez koje se ne mogu proizvoditi usluge i proizvodi u ICT sektoru, otvaranje podataka javnosti u strojno čitljivim formatima značajno doprinosi povećanju transparentnosti javne uprave, kao i poticanju gospodarstva.

Deset najboljih timova razvit će svoje ideje na bootcampu u Zagrebu u veljači 2017. Posebnu nagradu koji dodjeljuje GDI Group od 2,500 USD dobit će tim koji će imati najbolju ideju za korištenje prostornih podataka, a dva najbolja tima na bootcampu dobit će dvostruku nagradu: 2,500 USD i inkubaciju (četiri mjeseca individualizirane mentorske podrške za završetak aplikacije).

Ukoliko želite saznati više, odazovite se na prezentaciju u organizaciji Hrvatske udruge za otvorene sustave i internet koja će se održati u ponedjeljak, 21. studenog 2016. u 18 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Na sastanku će u ime organizatora prisustvovati Jelena Berković iz GONG-a, Tamara Puhovski iz ProPuh-a te Boran Lončarić, predsjednik uprave GDI Group.

Više informacija dostupno je ovdje:

Prijavite se ovdje za sudjelovanje na prezentaciji!

chevron-right