Kako građani sudjeluju u odlučivanju?

08. travnja 2015.

Radi poticanja rasprave o participativnom budžetiranju i drugim oblicima sudjelovanja građana u odlučivanju, u Saboru će biti održan okrugli stol Kako građani sudjeluju u odlučivanju? Participativno budžetiranje i drugi primjeri iz Hrvatske 14. travnja 2015. godine od 10 do 12 sati u Dvorani Ivana Mažuranića.

Okrugli stol organizira se u suradnji s Odborom za financije i državni proračun te Odborom za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Hrvatskog sabora, a u sklopu projekta Pazi(n) proračun! što ga sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Participativno budžetiranje je proces koji uključuje pravovremeno informiranje i osiguranje prilika građanima za davanje konstruktivnih prijedloga koje se potom uključuje u proračun.

Nakon što su građani, organizacije civilnog društva i institucije lokalne vlasti u Pazinu u okviru GONG-ovog projekta dokazale da je moguće uspješno provesti proces participativnog budžetiranja, važno je podijeliti stečena znanja i iskustva i potaknuti razvoj sličnih procesa u drugim lokalnima zajednicama.

Više o samom projektu možete pročitati na proracun.pazin.hr i na https://gong.hr//.

PREZENTACIJE S OKRUGLOG STOLA:

chevron-right