Osim u Hrvatskoj, birat će se u još 50 zemalja

17. prosinca 2014.

Osim u Hrvatskoj, izbori za predsjednika države, raspisani za nedjelju, 28. prosinca, provest će se u još 50 država, na 90 biračkih mjesta, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP) u srijedu.

U Bosni i Hercegovini određeno je 15 biračkih mjesta, dva u Sarajevu (u veleposlanstvu Republike Hrvatske), deset u Mostaru, dva u Tuzli i jedno u Banjoj Luci (u generalnim konzulatima). Za Njemačku je određeno 13 biračkih mjesta: jedno u Berlinu (veleposlanstvo), po jedno u Duesseldorfu i Hamburgu, dva u Frankfurtu, tri u Muenchenu te pet u Stuttgartu.

U Austriji će se moći glasovati samo na jednom biralištu, u veleposlanstvu u Beču, a u Švicarskoj na dva – u Bernu (veleposlanstvo) i u Zuerichu (konzulat). Dva biračka mjesta određena su za Srbiju – u Beogradu (veleposlanstvo) i u Subotici (konzulat). Hrvatsko veleposlanstvo u Rimu, te konzulati u Milanu i Trstu, mjesta su na kojima će se moći glasovati u nedjelju, 28. prosinca.

Za Australiju su određena četiri biračka mjesta: u veleposlanstvu u Canberri te u konzulatima u Melbournu, Perthu i Sydneyu. Jednak broj biračkih mjesta otvorit će se i u Sjedinjenim Državama i to u veleposlanstvu u Washingtonu, te konzulatima u Chicagu, Los Angelesu i New Yorku.

chevron-right