Krenuli rokovi za predsjedničke izbore!

25. studenoga 2014.

Odluka Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za predsjednika Republike Hrvatske, koji će biti održani 28. prosinca 2014., stupila je na snagu u ponedjeljak, 24. studenoga 2014., a rokovi teku od utorka, 25. studenoga 2014. u ponoć.

Kandidature na izborima za predsjednika Republike može se predati od 25. studenog do 6. prosinca u 24 sata.

DIP će u roku od 48 sati od isteka roka za predaju lista, dakle najkasnije do ponedjeljka, 8. prosinca do 24.00 sata prihvatiti i u svim dnevnim novinama u Hrvatskoj i na HRT-u objaviti listu kandidata za predsjednika Republike Hrvatske.

Izborna promidžba počinje danom objave liste kandidata, dakle, od utorka, 9. prosinca, a završava 24 sata prije dana održavanja izbora, odnosno u petak, 26. prosinca u 24 sata.

Zabrana izborne promidžbe (izborna šutnja), objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija, izjava i intervjua kandidata te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela u medijima, traje od subote, 27. prosinca u ponoć do nedjelje, 28. prosinca u 19 sati.

Biračka mjesta bit će objavljena najkasnije pet dana prije izbora, dakle, do ponedjeljka, 22. prosinca do 24 sata.

Gradska i općinska izborna povjerenstva imenovat će biračke odbore najkasnije 5 dana prije održavanja izbora, dakle najkasnije do ponedjeljka, 22. prosinca do 24.00 sata.

Glasanje na biračkim mjestima u Hrvatskoj i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima traje u nedjelju, 28. prosinca od 7 do 19 sati.

PROPUSTILI STE:
Predsjednički izbori - kako mogu glasati?
Kampanja za Predsjednika RH: Čisti računi - pošteni izbori!

chevron-right