Pazi(n) proračun – sportski o sportu!

05. studenoga 2014.

Nakon rujanskih javnih rasprava o komunalnim akcijama po mjesnim odborima u listopadu su održane sektorske rasprave kojima je cilj okupiti zainteresiranu i stručnu javnost. Da je sport tema koja uvijek izaziva mnogo zanimanja, pogotovo kada je riječ o podjeli novca, pokazalo se i na sektorskoj raspravi koja se osim sportom, bavila i odgojem i obrazovanjem pa je zaključeno da je o sportu potrebno održati posebnu raspravu sa svim ključnim akterima.

Raspravu će se održati u utorak, 11. studenoga 2014., s početkom u 18 sati u dvorani Istra u Spomen domu (mala koncertna dvorana),a cilj je međusobni dijalog zainteresiranih strana uz donošenje zaključaka kako unaprijediti sport i rekreaciju u Pazinu.

Rasprava će započeti kraćim uvodnim izlaganjima o projektu i modelu participativne izrade proračuna, o proračunu Grada Pazina te o položaju tematskog sektora unutar proračuna, a potom su građani i građanke dobrodošli postavljati pitanja, davati prijedloge i sugestije odnosno raspravljati.

Podsjetimo, Grad Pazin je za uključivanje građana u izradu proračuna za 2015. proglašen primjerom najbolje prakse uključivanja javnosti u odlučivanje u Hrvatskoj, a cijeli će proces poslužiti i kao platforma za razvoj i testiranje inovativnog modela za praktičnu primjenu Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata, s krajnjim ciljem prijenosa tog modela drugim zainteresiranim jedinicama lokalne samouprave i organizacijama civilnoga društva.

chevron-right