Što donosi Zakon o državnoj informacijskoj infrastrukturi?

26. prosinca 2013.

Ministarstvo uprave otvorilo je javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o državnoj informacijskoj infrastrukturi kojim se stvaraju pravne pretpostavke za provođenje projekta e-Građani. Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću otvoreno je do 19. siječnja 2014. godine.

Projektom e-Građani želi se omogućiti komunikacija građana s javnim sektorom na jednom mjestu, putem portala koji će objediniti informacije o radu Vlade i ministarstava, informacije o javnim uslugama te omogućiti siguran pristup elektroničkim uslugama korištenjem elektroničkog identiteta.

Nadalje, navedenim zakonom želi se osigurati obvezno korištenje i davanje podataka iz temeljnih registara na način da se stvore uvjeti za funkcioniranje "države bez papira" što će rezultirati administrativnim rasterećenjem građana i poslovnih subjekata.

Stoga Ministarstvo uprave poziva predstavnike zainteresirane javnosti da najkasnije do 19. siječnja 2014. godine dostave svoje prijedloge i komentare na predloženi nacrt prijedloga zakona putem obrasca koji možete pronaći na stranicama Ministarstva na mail adresu: savjetovanje@uprava.hr

chevron-right