Uključi se u rad GONG-a!

05. prosinca 2013.

GONG poziva visoko motivirane i zainteresirane studente završnih godina društveno-humanističkih fakulteta, osobito Fakulteta političkih znanosti, Filozofskog fakulteta, Pravnog fakulteta te Hrvatskih studija, za sudjelovanje u Internship programu GONG-a, u razdoblju od siječnja do lipnja 2014. godine. Internship program obuhvaća suradnju u aktivnostima i programima GONG-a: izborni proces, dobra vladavina, civilno društvo te Hrvatska i Europska unija.

Od interna se očekuje visoka razina pismenosti, informiranosti, motiviranosti za učenje kroz rad, kao i komunikativnost, inicijativa, organiziranost i odgovornost. Informatička pismenost te izvrsno znanje engleskoga jezika su uvjeti. Ovisno o mogućnosti interna, očekuje se suradnja u prethodno dogovorenim terminima, u prosjeku od 4 do 12 radnih sati tjedno. Internship nije plaćen. Internima s visokom razinom motivacije može biti omogućen nastavak sudjelovanja u programu do kraja akademske godine.

U sklopu Internship programa, GONG nudi:
- stjecanje iskustva za primjenu znanja stečenih u dosadašnjem obrazovanju kroz praksu
- razvijanje istraživačkih, organizacijskih i komunikacijskih vještina
- upoznavanje s radom institucija, organizacija i stručnjaka iz zemlje i svijeta
- podlogu za izradu seminarskih i diplomskih radova
- rad u ugodnom i poticajnom okruženju

Broj raspoloživih mjesta je tri (s mogućnošću proširenja, ovisno o kvaliteti prijava), po jedno u komunikacijskom, pravnom te edukacijskom timu GONG-a.

Za rad u komunikacijskom timu očekuje se visoka razina poznavanja medijskog ciklusa te novinarski način promišljanja, poznavanje rada na društvenim mrežama te poznavanje suvremene tehnologije proizvodnje medijskog sadržaja.

Za rad u pravnom timu očekuje se poznavanje zakonodavnog procesa i rada institucija u vezi područja rada GONG-a, interes za područje demokratizacije, javnog upravljanja i ljudskih prava te analitičke vještine.

Od kandidata u edukacijskom timu očekuje se iskustvo u provedbi radionica i neformalnih edukacija, znanja o procesima učenja, kao i visoka razina informiranosti o građanskom odgoju i obrazovanju.

Prijave (životopis, preslika indeksa kao dokaz o godini studija te motivacijsko pismo od maksimalno 1,5 kartice, odnosno do 370 riječi) šalju se isključivo mailom na gong@gong.hr s naznakom „Za internship”, najkasnije do 15. prosinca 2013. Na razgovor u siječnju 2014. će biti pozvani kandidati čije će prijave biti ocijenjene kao najkvalitetnije.

chevron-right