"Radimir Čačić treba dati ostavku"

14. studenoga 2012.

Danas (29. lipnja 2012.) je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić proglašen krivim na sudu u Mađarskoj gdje mu se sudilo zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Razočarani smo nedavnim izjavama predsjednika Vlade Zoran Milanović kojima se omalovažava mađarski pravni sustav, uz relativiziranje pojma vladavine prava, čime je, po našem mišljenju izašao iz okvira djelovanja kojeg se svaki predsjednik Vlade mora držati.

Danas (29. lipnja 2012.) je prvi potpredsjednik VladeRadimir Čačić proglašen krivim na sudu u Mađarskoj gdje mu se sudilo zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Razočarani smo nedavnim izjavama predsjednika Vlade Zoran Milanović kojima se omalovažava mađarski pravni sustav, uz relativiziranje pojma vladavine prava, čime je, po našem mišljenju izašao iz okvira djelovanja kojeg se svaki predsjednik Vlade mora držati. Kao što je Predsjednik Vlade i izjavio prije tri tjedna, „Vlada je postavila određene standarde ponašanja kojih će se držati“. Upravo to tražimo i u ovom slučaju.

Od najviših političkih dužnosnika očekujemo da se pridržavaju svih pravila ponašanja, pa tako i onih u prometu, a od Predsjednika Vlade očekujemo dosljednost, kako bi svi članovi i članice Vlade RH počeli preuzimati političku odgovornost za svoje djelovanje.

Ovo priopćenje potpisale su sljedeće udruge koje su ujedno i potpisnice Platforme 112 - za Hrvatsku vladavine prava:

BaBe
Centar za mirovne studije
Cenzura Plus
Documenta
Forum za slobodu odgoja
GONG
Koalicija udruga u zdravstvu
Kuća ljudskih prava
Mreža mladih Hrvatske
Pravo na grad
Projekt građanskih prava Sisak
Savez udruga stanara Hrvatske
Sjaj
Transparency International Hrvatska
Udruga Mobbing
Udruga za samozastupanje
Udruga za nezavisnu medijsku kulturu
Zelena akcija
Ženska soba - Centar za seksualna prava

chevron-right