U Bosni i Hercegovini treba osigurati više biračkih mjesta!

22. studenoga 2011.

S obzirom na nova pravila provođenja izbora izvan Hrvatske, GONG poziva nadležne institucije da na vrijeme osiguraju biračima u toj izbornoj jedinici da nesmetano i dostojanstveno ostvare svoje biračko pravo. Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve, nervoza i opterećenje biračkih odbora na izborne dane 3. i 4. prosinca 2011. godine, GONG apelira na nadležne institucije - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i Državno izborno povjerenstvo - da osiguraju primjereni broj biračkih mjesta.
S obzirom na nova pravila provođenja izbora izvan Hrvatske, GONG poziva nadležne institucije da na vrijeme osiguraju biračima u toj izbornoj jedinici da nesmetano i dostojanstveno ostvare svoje biračko pravo. Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve, nervoza i opterećenje biračkih odbora na izborne dane 3. i 4. prosinca 2011. godine, GONG apelira na nadležne institucije - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija te Državno izborno povjerenstvo - da osiguraju primjereni broj biračkih mjesta.

Naime, na parlamentarnim izborima 2007. godine u Bosni i Hercegovini bila su otvorena 124 biračka mjesta u 43 grada ili općine na kojima je glasalo 82.229 birača. Ove godine, prema novim pravilima, birači u Bosni i Hercegovini mogu glasati samo na četiri lokacije (Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka), a broj biračkih mjesta bit će znatno manji.

chevron-right