Inicijativa "Srđ je naš" novi dobitnik nagrade GONG

29. lipnja 2011.

GONG će po drugi put svečano dodijeliti nagradu „Gong za građanski aktivizam i razvoj demokracije“. Ovogodišnji dobitnik je građanska inicijativa „Srđ je naš“ iz Dubrovnika, koja svojim djelovanjem radi na zaštiti prostora Srđa od divlje apartmanizacije pod izlikom gradnje golf igrališta. Tom će prilikom biti predstavljena i GONG-ova publikacija o političkoj pismenosti mladih u Hrvatskoj, koju će predstaviti Dragan Bagić, jedan od autora tekstova, i profesori Fakulteta političkih znanosti, Nenad Zakošek i Ivan Šiber.

GONG će po drugi put dodijeliti nagradu „Gong za građanski aktivizam i razvoj demokracije“.Ovogodišnji dobitnik je građanska inicijativa „Srđ je naš“ iz Dubrovnika, koja svojim djelovanjem radi na zaštiti prostora Srđa od divlje apartmanizacije pod izlikom gradnje golf igrališta. Osim toga, inicijativa je svojim aktivnostima učinila veliki pomak naprijed u razvitku civilnog društva te nastojala građane Dubrovnika uključiti o odlučivanje o njihovoj okolini, te na taj način pridonijela razvitku demokratskog odlučivanja.

Iz tog će razloga predstavnici GONG-a u petak, 1. srpnja u 10,30 sati, u Hrvatskom novinarskom domu inicijativi “Srđ je naš” dodijeliti GONG-ovu nagradu koja se sastoji od povelje, skulpture i novčanog iznosa od 10.000 kuna.

Tom će prilikom biti predstavljena i GONG-ova publikacija o političkoj pismenosti mladih u Hrvatskoj, u kojoj su objedinjeni rezultati istraživanja koje je GONG prošle godine proveo među hrvatskim srednjoškolcima, te komentari i preporuke za podizanje razine političke pismenosti. Izdanje će predstaviti Dragan Bagić, jedan od autora tekstova, i profesori Fakulteta političkih znanosti, Nenad Zakošek i Ivan Šiber.

chevron-right