Predstavnik GONG-a na izborima u Albaniji

10. svibnja 2011.

Predstavnik GONG sudjelovao je kao promatrač na izborima u Albaniji koji su se održali u nedjelju, 8. svibnja. Izbore je promatrao u sklopu promatračke misije OSSE-a.

Predstavnik GONG-a,Andro Rilović, sudjelovao je kao promatrač na lokalnim izborima u Albaniji u sklopu OESS-ove promatračke misije u Albaniji. Izbori su se održali u nedjelju, 8. svibnja i, prema OESS-ovom priopćenju za medije, izbori su bili transparentni, ali su se održali u atmosferi visoke polarizacije i nepovjerenja između vladajućih stranaka i opozicije. 

Međunarodni promatrači OESS-ove misije, među kojima i predstavnik GONG-a, dojavili su kako, kao i u prethodnim izborima, dvije najveće političke stranke nisu obnašale svoje izborne dužnosti odgovorno. To je pak negativno utjecalo na administraciju cijeloga procesa.

Središnje izborno povjerenstvo je radilo transparentno. međutim, odluke o spornim pitanjima su se donosile po stranačkim linijama i nekolegijalno.

Na izborni dan, glasovanje je proteklo relativno u redu s određenim proceduralnim poteškoćama. Brojanje je do sada bilo transparentno, ali se odužilo u mnogim područjima.

Cjelovito priopćenje OESS-a možete pročitati ovdje.

chevron-right