PROMATRAČI GONG-a PROMATRAJU PARLAMENTARNE IZBORE U UKRAJINI

16. listopada 2007.

Dvadeset i dvoje promatrača GONG-a danas je otputovalo u Ukrajinu u kojoj se u nedjelju, 30. rujna 2007., održavaju prijevremeni parlamentarni izbori, kako bi promatrali izbore u organizaciji ENEMO Mreže. Izbore će promatrati ukupno 400 promatrača ENEMO-a. Medijima

Zagreb, 28. rujna 2007.

Dvadeset i dvoje promatrača GONG-a danas je otputovalo u Ukrajinu u kojoj se u nedjelju, 30. rujna 2007., održavaju prijevremeni parlamentarni izbori, kako bi promatrali izbore u organizaciji ENEMO Mreže. Izbore će promatrati ukupno 400 promatrača ENEMO-a.

ENEMO Mreža (European Network of Election Monitoring Organizations) broji 19 nevladinih organizacija iz 17 zemalja Srednje i Istočne Europe te zemalja bivšeg SSSR-a, a osnovana je 2001. u Opatiji na inicijativu GONG-a i nekoliko organizacija iz regije te pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske.

Članice ENEMO-a do sad su ukupno promatrale preko 200 izbora u njihovim zemljama i preko 100 izbora u stranim zemljama te ukupno educirale preko 200 000 promatrača, čime se ENEMO svrstava u vodeće međunarodne organizacije za promatranje izbora. ENEMO Mreža ujedno je potpisnica Deklaracije o principima za međunarodno promatranje izbora UN-a te Etičkog kodeksa međunarodnih promatrača izbora.

Srdačan pozdrav,

Suzana Jašić
Predsjednica GONG-a

chevron-right