Gong je nestranačka udruga građana utemeljena 1997. radi poticanja građana na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima

Zakon o digitalnim uslugama skoro srušen nakon sukoba o mogućnosti općeg nadzora korisnica digitalnih platformi

Opasnost da EU Parlament odbije Zakon je Vijeće EU natjeralo da u uvodnoj izjavi 28. ukloni mogućnost općeg nadzora korisnica.

Pro-NGO projekt: Prijavite se na trening javnih komunikacija!

Prijavi se na trening od 28.06. do 30.06. u Belišću i nauči kako iskomunicirati aktivnosti, ciljeve i financije svoje udruge.

Gongova edukacija: Nastavnice otvorile teme važnosti političke kulture i građanskog sudjelovanja u stvaranju zajednice

Učitelji i nastavnici su na Gongovoj radionici 9. i 10. lipnja u Zagrebu osnažili svoje građansko-političke kompetencije.

Help Desk: Pošalji upit i dobij besplatnu podršku za organizacije civilnog društva

Osam stručnjakinja iz raznih područja je spremno pomoći u raznim kategorijama poslovanja i djelovanja OCD-a.

Saborski Poslovnik po mjeri zastupnika, ali ne i građana koji su ih birali

Saborska izvjestiteljica Sandra Bartolović objašnjava zašto i dalje nema izmjena Poslovnika, oko koje Gong inzistira od početka pandemija.
Gong Gif

VIDEO TJEDNA

VIDEO


Parlametar je alat koji, pomoću analize glasanja i transkripata zastupničkih nastupa, olakšava praćenje rada Hrvatskog sabora.

Alat koji omogućuje istraživanje međusobnih veza politički izloženih osoba, kao i veza s drugim pravnim i fizički osobama, na temelju podataka preuzetih iz registara i baza javnih tijela.

Europski opservatorij za digitalne medije (EDMO) zasnovan je na radu neovisne multidisciplinarne zajednice istraživačica, stručnjakinja za medijsku pismenost i novinarki koji, u suradnji s medijskim organizacijama i online platformama, pokušavaju bolje razumjeti problem dezinformacija kako bismo sačuvale demokraciju.

Istraživanje, edukacija, provjera činjenica i razotkrivanje dezinformacijskih narativa povezanih s COVID-19 u Hrvatskoj.

Mreža volontera i volonterki koji se bave civilnim hakiranjem, otvaranjem zaključanih podataka te poticanjem transparentnosti i digitalizacije javne uprave kako bi se pomoglo građanima i građankama.

ISTRAŽITE I:

Europa za građane

Sufinancira Europska unija u okviru programa Europa za građane

Europska unija

Europski socijalni fond

Strukturni fondovi ESF Operational Programme Efficient Human Resource

Ured za udruge

Nacionalna zaklada

Centri znanja