SWITCH TO
English
TEMA

Politička odgovornost

AKTIVNOSTI TEME U
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
14
06
2017

Upitna ustavnost i zakonitost razrješenja ministara

Iako je Vlada odgovorna Saboru, a Sabor nadzire njen rad te zastupnici imaju pravo postavljati zastupnička pitanja Vladi i ministrima, zastupnici nisu mogli postavljati pitanja smijenjenim ministrima na tzv. aktualnom satu.

Zagovaranje
31
05
2017

Tandem Barišić i Boras – privatni interes na prvom mjestu

Pola godine mandata ministra Barišića obilježili sukob interesa, direktno pogodovanje Borasu, zaštita bezakonja na Sveučilištu u Zagrebu, javni zakon koji ispunja privatne želje ministra i rektora.

10
05
2017

Dok Vlada skuplja glasove u Saboru, EU novci propadaju

Vlada premijera Plenkovića zbog konstantnog vođenja ideoloških i političkih “ratova” u Saboru ne uspijeva na vrijeme raspisivati natječaje financirane iz EU fondova, a posebno one iz Europskog socijalnog fonda. Već sada je vidljivo da se ove godine neće ugovoriti minimalno 150 milijuna kuna za socijalne projekte koji su bili planirani za 2017. godinu, stoji u priopćenju koje potpisuju Centar za mirovne studije, CESI, GONG, Kuća ljudskih prava, Udruga HOMO, Zagreb Pride, Zelena akcija i Ženska soba.

05
05
2017

Nema odmora dok u Saboru traje kriza

Kako bi se spriječila moguća zloupotreba vlasti obilježena brojnim ustavno-pravnim prazninama, GONG traži da Vlada odmah zatraži izglasavanje povjerenja novim ministrima. Ako u Saboru nema većine koja će potvrditi četiri nova ministra, Sabor se mora raspustiti, a Predsjednica raspisati nove izbore.

09
02
2017

Šalabahterom protiv copy&paste znanosti

ZAGREB, 9. veljače 2017. (Hina) - Predstavnici više udruga okupljenih u GOOD inicijativu u četvrtak su pred Saborom, uoči rasprave o oporbenom zahtjevu za iskazivanje nepovjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću zbog optužbi za plagiranje, zastupnicima dijelili letke, tzv. šalabahtere u kojima pozivaju na Barišićevu smjenu te ga prozivaju za neetičnost.

04
02
2017

Crveni karton plagijatorima: Hrvatska zaslužuje bolje od vas!

Centar za mirovne studije i GONG pozivaju građane i građanke da potpišu peticiju koju su osobe iz javnog i kulturnog života pokrenule za smjenu ministra znanosti i obrazovanja Barišića zbog plagiranja i time iskažu snažno protivljenje plagiranju u znanosti i obrazovanju!

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA