SWITCH TO
English
TEMA

Ljudska prava

AKTIVNOSTI TEME U
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
07
07
2016

Poziv za volontere

GONG i Kuća ljudskih prava pozivaju osobe zainteresirane za volontiranje u područjima praćenja i analize medija, zaštite ljudskih prava te izgradnje demokracije i društvene solidarnosti da se prijave za program volontiranja.

Educiranje
15
06
2016

U solidarnosti s LGBTIQ+ zajednicom u Orlandu

Zagreb Pride i članice Platforme 112 – koalicije preko 60 udruga za zaštitu ljudskih prava i demokracije pridružuju se ostatku svijeta u osudi strašnog terorističkog čina mržnje prema LGBTIQ+ zajednici u Orlandu na Floridi koji se zbio rano ujutro u nedjelju 12. lipnja 2016.  

18
04
2016

Neće se usuditi

Na Plitvicama se 8. i 9. travnja 2016. održao simpozij pod naslovom „Pravni, etički i medicinski aspekti suvremenog vođenja poroda", koji su zajednički organizirali zagrebačka Opća bolnica Sv. Duh, Medicinski fakultet u Zagrebu, Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju, Hrvatska liječnika komora i Hrvatska udruga bolničkih liječnika. Udruge civilnog društva koje su angažirane na obrani reproduktivnih prava žena zabrinuo je tajming simpozija, sastav organizacijskog odbora, koncept i naslovi predavanja, a za takvu su brigu imale nekoliko ozbiljnih razloga. Slijedi izvještaj Nataše Škaričić s tog skupa, zahvaljujući www.roda.hr

06
04
2016

Pismo Papi povodom primanja premijera RH na audijenciju

Povodom primanja premijera RH Tihomira Oreškovića na audijenciju kod pape Franje, Inicijativa Dobrodošli! poslala je pismo Papi kako bi se zahvalila na senzibilizaciji javnosti za ljude koji bježe od ratova i nasilja te zatražila podršku u poticanju političke elite u Hrvatskoj da te poruke dobrodošlice izbjeglicama provede u djela. 

Inicijativa Dobrodošli! obratila se papi Franji s molbom da svojim autoritetom i u ime brojnih građana Hrvatske koji se protive žicama, izolacijama i militarizaciji humanitarne krize, u sklopu svojih mogućnosti uvjeri premijera Oreškovića da odustane od represivne politike i represivnih mjera prema izbjeglicama i da prekine patnju i rizike svih onih koji su u potrazi za sigurnošću.

U nastavku teksta donosimo pismo u cijelosti.

31
03
2016

Zabavom protiv cenzure

Došlo je vrijeme kada komičare shvaćamo ozbiljno, a političarima se smijemo; kada se satiru proglašava širenjem mržnje, a širenje mržnje satirom, poručili su na današnjoj konferenciji za medije iz inicijative „Za satiru spremni“ uoči sutrašnjeg skupa za slobodu satire, humora i umjetničkog izražavanja na Zrinjevcu.

25
03
2016

Zbog skandiranja, premijer je trebao izići iz počasne lože

Važno je suprotstaviti se "kulturi koja zaglupljuje", ocijenjeno je na tribini "Građanski sat - u obranu demokracije", održanoj u četvrtak u Splitu u organizaciji Platforme 112 i Antifašističke lige, a bilo je riječi i o krizi demokracije u Hrvatskoj i u Europi.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA