SWITCH TO
English
FAZA

Zagovaranje

AKTIVNOST ZAGOVARANJA U
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
21
07
2017

Protiv zatiranja demokracije u Poljskoj

Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske (CROSOL) koja okuplja 32 organizacije civilnog društva aktivne u području međunarodne razvojne suradnje i Kuća ljudskih prava Zagreb otvorenim su pismom pozvale Predsjednicu RH da iskoristi razvoj odnosa s poljskim kolegom Dudom kako bi ga potaknula da spriječi odlazak Poljske iz demokratskog u autoritarni režim.

Demokracija
17
07
2017

Zakon donosi netransparentno upravljanje državnom imovinom

Zakon o upravljanju državnom imovinom mora proći temeljitu reviziju temeljem svih dostavljenih komentara, a posebno u odnosu na javnu dostupnost informacija i široke diskrecijske ovlasti ministra u upravljanju državnom imovinom.

17
07
2017

Vlada akcijskim planom okrenula leđa korupcijskim izazovima

Nova Vlada i novi antikorupcijski Akcijski plan, no ponovno stara priča. Ključne antikorupcijske aktivnosti kojima se zahvaća sam vrh hrvatske političke elite u potpunosti su iščeznule iz usvojenog Akcijskog plana.

14
07
2017

Civilni sektor predstavio svoju viziju budućnosti EU

Preko 250 europskih organizacija civilnog društva, kojima se priključio i GONG, predstavili su alternativnu viziju razvoja Europske unije kojom traže više demokracije, pravednosti i održivosti.

12
07
2017

Može li Sessa jamčiti neovisnost i povjerenje u institucije?

GONG se protivi izboru predsjednika Vrhovnog suda „preko noći“ jer se radi o čelniku sudbene vlasti, a ujedno i predsjedniku Državnog izbornog povjerenstva (DIP).

07
07
2017

(Ne)važnost prava djece u Hrvatskoj

Koordinacija udruga za djecu, nevladina mreža udruga u području zaštite i prava djece zgrožena je postupanjem Vlade Republike Hrvatske prema instituciji Pravobranitelja za djecu, a samim time i katastrofalnim odnosom prema zaštiti prava djece u Hrvatskoj

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA