SWITCH TO
English
FAZA

Istraživanje

AKTIVNOST ISTRAŽIVANJA U
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
11
05
2017

Ustavni sud ruši vladavinu prava

Povodom skandalozne Odluke Ustavnog suda koja može imati dalekosežne negativne posljedice na integritet izbornih procesa, GONG poziva Hrvatski sabor da pri izboru novih ustavnih sudaca ne ponavlja iste greške te stavi integritet i stručnost kandidata ispred svih ostalih kriterija.

Izbori
30
04
2017

Sustav etike u znanosti i visokom obrazovanju

Predstavljamo GONG-ovu analizu institucionalnog okvira za etiku u znanosti i visokom obrazovanju.

24
04
2017

DIP, otvori oči i napokon nadziri financiranje stranaka!

Iako je Karamarkov HDZ intenzivno surađivao s IFO institutom, što je i platio putem HDZ-ove Zaklade, DIP izvorni novac za to, koji je došao od Zaklade „Nova pokoljenja“, ne smatra donacijom. Štoviše, zaključuje da je ignoriranje IFO-ve analize u HDZ-ovom predizbornom programu dokaz da tu nema ničega relevantnoga za postavljanje dodatnih pitanja. A što ako je HDZ preko svoje Zaklade platio i savjetovanja?

21
04
2017

Prolonged call for expressions of interest

To make sure we'll get the most relevant applications in these interesting times we live in, GONG is prolonging this call for a week till May 12.

Are you a full-stack digital agency, preferably in Croatia? Are you really good at your job? Do you have a passion for crafting software with a social purpose? Awesome. Read on.

05
04
2017

Stranke primile četiri puta manje donacija nego 2015.

Financijska kriza stigla i u stranke - HDZ i SDP su u još jednoj izbornoj godini prihodovale manje sredstava nego 2015.; potrošile su manje sredstava zbog odlaska spornih donatora HDZ-a ili zbog velikih kreditnih zaduženja SDP-a.

31
03
2017

Suradnik/ica u provedbi obrazovnih programa GONG-a

GONG je nestranačka udruga građana osnovana 1997. godine sa svrhom promicanja i unapređenja ljudskih, a osobito građanskih prava te s ciljem osnaživanja građana i građanki za aktivnu participaciju u društvu. Udruga promiče vrijednosti nenasilja, inkluzivnosti, društvene angažiranosti i poštivanja ljudskih prava.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA
ISTRAŽIVAČKI
CENTAR

Pod motom „kod nas odokativno postaje provjereno“, GONG-ov Istraživački centar koji radi samostalno i u suradnji s vanjskim suradnicima, provodi istraživanja te analizira sadržaj i procese unutar javnih politika koje doprinose i/ili podržavaju dobro upravljanje.

Više o istraživačkom centru