SWITCH TO
English
FAZA

Istraživanje

AKTIVNOST ISTRAŽIVANJA U
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
21
04
2017

Call for expressions of interest

Are you a full-stack digital agency, preferably in Croatia? Are you really good at your job? Do you have a passion for crafting software with a social purpose? Awesome. Read on.

GONG is looking for a technical partner for an ambitious project called “Mosaic of Influence” — funded by Google’s Digital News Initiative, the Mosaic is creating an online database of Politically Exposed Persons (PEPs) in Croatia. This is a long-term project: we aim to launch the beta by end of 2017, and intensely test it in 2018, to launch the final version by mid-2018.

Suradnja
05
04
2017

Stranke primile četiri puta manje donacija nego 2015.

Financijska kriza stigla i u stranke - HDZ i SDP su u još jednoj izbornoj godini prihodovale manje sredstava nego 2015.; potrošile su manje sredstava zbog odlaska spornih donatora HDZ-a ili zbog velikih kreditnih zaduženja SDP-a.

31
03
2017

Suradnik/ica u provedbi obrazovnih programa GONG-a

GONG je nestranačka udruga građana osnovana 1997. godine sa svrhom promicanja i unapređenja ljudskih, a osobito građanskih prava te s ciljem osnaživanja građana i građanki za aktivnu participaciju u društvu. Udruga promiče vrijednosti nenasilja, inkluzivnosti, društvene angažiranosti i poštivanja ljudskih prava.

28
03
2017

Open Data projekt - zapošljavanje

GONG je organizacija civilnog društva utemeljena radi poticanja građana na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima. Organizacija promiče kulturu dijaloga, otvorenosti, transparentnosti i odgovornosti u javnoj sferi, te poštivanje ljudskih, naročito građanskih prava, putem istraživanja, zagovaranja i edukacija, samostalno ili u suradnji s pojedincima i organizacijama koje dijele naše vrijednosti.

17
03
2017

Gdje je nestala digitalizacija?

Rupe u zakonu koje omogućuju DIP-u i strankama da skrivaju detaljne podatke o tome tko ih i kako kreditira trebale bi se pokrpati izmjenama zakona. Problem je što te iste stranke upravljaju  procedurom, a niti jedna ne objavljuje sve podatke o kreditima.

16
02
2017

Koliko je 'kriv' Victor D'Hondt?

Savršen izborni sustav ne postoji. Vidljivo je to nakon desetljeća proučavanja, analiziranja, detaljnog seciranja i simuliranja različitih modela izbornih sustava. Većinski, razmjerni i kombinirani izborni sustavi pokušavaju sliku društva preslikati u zakonodavna i izvršna tijela u različitim modelima demokracije. Porast broja demokracija u svijetu s 27 posto 1974. godine, nakon Revolucije karanfila u Portugalu, do tri četvrtine danas razumljiv je razlog povećanog interesa istraživača demokracija, jer "ono što je nekad bila mala i homogena skupina režima, sada postaje velika i heterogena skupina" (Mair, 2013: 85). Isto tako, razumljivo je kako će u ovakvoj heterogenoj skupini demokracija postojati isto toliko različitih izbornih sustava, čiji će politički učinci u svakoj od njih biti drugačiji.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA
ISTRAŽIVAČKI
CENTAR

Pod motom „kod nas odokativno postaje provjereno“, GONG-ov Istraživački centar koji radi samostalno i u suradnji s vanjskim suradnicima, provodi istraživanja te analizira sadržaj i procese unutar javnih politika koje doprinose i/ili podržavaju dobro upravljanje.

Više o istraživačkom centru