SWITCH TO
English
FAZA

Educiranje

AKTIVNOST EDUCIRANJA U
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
18
04
2018

GONG = europski think & do-tank

Na natječaju „Operativne potpore – Strukturna podrška europskim think-do-tanks i organizacijama civilnog društva na europskoj razini“, kojeg je u sklopu programa Europa za građane raspisala Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA), udruga GONG je u Cjelini 2 – Demokratska i građanska participacija dobila operativnu potporu u iznosu 198,094.40 EUR.

Europska unija
18
04
2018

Medijska pismenost u školama

Razvijanje kompetencija učitelja za medijsko obrazovanje učenika koje uključuje i razvijanje kritičkog odnosa prema medijskim sadržajima u tiskanim, elektroničkim i digitalnim medijima jedna je od kontinuiranih aktivnosti GONG-a.

04
04
2018

Činjenice su ponovile svoj dan (i dobile svoj kviz)

Povodom obilježavanja drugog Međunarodnog dana provjere činjenica, donosimo kviz koji je pripremio Faktograf.hr

27
03
2018

Politički aktivizam na drugačiji način

Novinari se bave politikom poštujući svoje etičke kodekse koji definiraju primjerenu distancu prema političarima. Tako se i članovi GONG-a bave politikom u javnom interesu i pritom se jednako odnose prema svim političkim strankama. Takvo je bavljenje politikom nespojivo s dužnosničkim statusom u bilo kojoj stranci jer isti podrazmijeva lojalnost prema stranačkim interesima, pa je i GONG-ovim Statutom jasno definirana nespojivost članstva u GONG-u s angažmanom u bilo kojoj političkoj stranci.

Iako imamo već nekoliko bivših Gongovaca u raznim strankama, a možda će ih biti još u budućnosti, odlazak Dragana Zelića iz GONG-a, kojemu je bio izvršni direktor od 2011. do 2014., dovoljan je povod za ovaj oproštajni intervju. 

14
03
2018

Natječaj za projektnog suradnika/cu

U okviru projekta Mozaik veza, GONG otvara radnu poziciju koja uključuje sljedeće aktivnosti:

  • sređivanje i čišćenje kompleksnih setova podataka
  • ručno čišćenje baza i registara i provjeravanje točnosti određenih podataka
  • digitalizacija određene građe koja se nalazi u papirnatoj formi
  • analize različitih vrsta sadržaja u svrhu ekstrakcije ključnih elemenata
  • pripremanje, slanje i praćenje zahtjeva za pravo na pristup informacijama raznim državnim tijelima
  • kompleksne  pretrage izvora na interenetu, ali i arhivima i knjižnicama
  • razni drugi projektni poslovi u dogovoru i suradnji sa zaposlenicima i članovima GONG-a i partnerima
09
03
2018

Aktivirajte se s GONG-om!

GONG poziva visoko motivirane studentice i studente završnih godina društvenih i humanističkih studija (ekonomija, politologija, pravo, psihologija, sociologija…), kao i ostale studente i studentice zainteresirane za volontersku praksu u područjima demokratizacije političkog sustava (izborni sustav, stranački sustav, sudionička demokracija, e-demokracija, antikorupcijska politika, dobro upravljanje, pristup informacijama, otvoreni podaci) i razvoja demokratske političke kulture (građanski odgoj i obrazovanje, medijska pismenost, politička pismenost) da se prijave za GONG-ov program volontiranja.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA
Edukacije

GONG razvija i provodi neformalne obrazovne programe građanskog i medijskog obrazovanja za učiteljice i učitelje, učenice i učenike, javne službenike, volontere i aktiviste iz civilnog društva te druge zainteresirane građanske i građane.

Više o edukacijama