SWITCH TO
English

Dobra vladavina

08
06
2015

Reforma javne uprave - nacionalni interes preko političkih podjela

Na klupama saborskih zastupnika i zastupnica napokon se nalazi Strategija razvoja javne uprave za razdoblje do 2020. godine jedan od ključnih dokumenata za provedbu Nacionalnog programa reformi i Sporazuma o partnerstvu s Europskom unijom o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova, gdje je čak 88 milijuna eura predviđeno za provedbu reformskog programa Pametna administracija, ističu organizacije civilnog društva, sindikati i akademska zajednica u otvorenom pismu saborskim zastupnicima i zastupnicama povodom Strategije razvoja javne uprave do 2020. godine, koje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Politička odgovornost Zagovaranje
08
06
2015

Dobra vladavina i sve oko nje

Na ovom mjestu možete pronaći sve što je GONG napravio na temu Dobre vladavine

Politička odgovornost Zagovaranje

21
04
2017

Call for expressions of interest

Are you a full-stack digital agency, preferably in Croatia? Are you really good at your job? Do you have a passion for crafting software with a social purpose? Awesome. Read on.

GONG is looking for a technical partner for an ambitious project called “Mosaic of Influence” — funded by Google’s Digital News Initiative, the Mosaic is creating an online database of Politically Exposed Persons (PEPs) in Croatia. This is a long-term project: we aim to launch the beta by end of 2017, and intensely test it in 2018, to launch the final version by mid-2018.

12
04
2017

Osuda povreda ljudskih prava u Mađarskoj

Kuća ljudskih prava Zagreb i Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske  (CROSOL) ovim putem traže od predsjednice RH i premijera RH da u današnjim razgovorima sa mađarskim predsjednikom Jánosa Áderom, nedvosmisleno izraze svoju zabrinutost zbog kontinuiranih i opsežnih povreda ljudskih prava u Mađarskoj.

31
03
2017

Suradnik/ica u provedbi obrazovnih programa GONG-a

GONG je nestranačka udruga građana osnovana 1997. godine sa svrhom promicanja i unapređenja ljudskih, a osobito građanskih prava te s ciljem osnaživanja građana i građanki za aktivnu participaciju u društvu. Udruga promiče vrijednosti nenasilja, inkluzivnosti, društvene angažiranosti i poštivanja ljudskih prava.

31
03
2017

U potrazi za građankom/građaninom

Povodom 20. obljetnice svoga djelovanja, GONG vas srdačno poziva u Studentski centar u Zagrebu 13.4.2017. na regionalni vremeplov aktivističkih i umjetničkih praksi „U potrazi za Građankom/Građaninom“ i večernji kulturni program pripremljen u suradnji s udrugama KURZIV i DOMINO iz Zagreba,  Centrom za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka, udrugom CIVIL iz Skopja, udrugom ANIMA iz Kotora, Kulturom promjene Studentskog centra iz Zagreba i zakladom SOLIDARNA, uz financijsku potporu programa Europa za građane.

28
03
2017

Open Data projekt - zapošljavanje

GONG je organizacija civilnog društva utemeljena radi poticanja građana na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima. Organizacija promiče kulturu dijaloga, otvorenosti, transparentnosti i odgovornosti u javnoj sferi, te poštivanje ljudskih, naročito građanskih prava, putem istraživanja, zagovaranja i edukacija, samostalno ili u suradnji s pojedincima i organizacijama koje dijele naše vrijednosti.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA