SWITCH TO
English

Aktivni građani

12
05
2015

Koliko građani sudjeluju u fiskalnoj politici i proračunskim procesima?

Sudjelovanje (participacija) građana u fiskalnoj politici i proračunskim procesima nužno je za ostvarivanje zdravih, učinkovitih i pravednih javnih financija, usklađenih s mogućnostima i potrebama društva. Stoga unatoč dobrim, ali gotovo pionirskim, primjerima iz prakse poput Pazin(n) proračuna, zabrinjava podatak da je samo sedam posto studenata pokušalo sudjelovati u fiskalnoj politici i proračunskim procesima, a manje od 14 posto njih redovito prati medijske informacije o proračunu, kao što je pokazala online anketa koju je početkom 2015. među studentima završnih godina fakulteta u Hrvatskoj proveo Institut za javne financije (IJF).

Javne financije Zagovaranje
12
05
2015

Aktivni građani i sve oko njih

Ovdje možete naći sve što je GONG napravio na temu Aktivnih građana

Ljudska prava Zagovaranje

27
04
2017

Osvrt Borke Pavičević: "Otpor, pokret, promena"

Otpor, pokret, promena

26
04
2017

Ako ne tražimo sve/nemoguće, realno nećemo dobiti ništa

Suvremeni izazovi aktivizma u regiji bili su tema završne rasprave na konferenciji „U potrazi za Građankom/Građaninom: regionalni vremeplov aktivističkih i umjetničkih praksi“ povodom 20. rođendana GONG-a.  Video zapis pogledajte OVDJE. Programsku knjižicu konferencije i izložbe možete pronaći OVDJE.

26
04
2017

Feminizam kao okosnica mirovnog aktivizma 1990-ih

U sklopu konferencije „U potrazi za Građankom/Građaninom: regionalni vremeplov aktivističkih i umjetničkih praksi“ održana je rasprava o feminizmu i mirovnom aktivizmu tijekom kasnih 80-ih i ratnih 90-ih. Video zapis nalazi se OVDJE. Programsku knjižicu konferencije i izložbe možete pronaći OVDJE.

26
04
2017

Solidarno u potrazi za Građankom, podaništvu usprkos

U četvrtak, 13. travnja 2017. GONG je u Studentskom centru u Zagrebu proslavio 20. rođendan konferencijom i kulturnim programom s više od 200 aktivistkinja i aktivista različitih generacija i područja borbe iz Hrvatske i susjednih zemalja. Video 20. rođendana dostupan je OVDJE. Programsku knjižicu konferencije i izložbe možete pronaći OVDJE.

26
04
2017

Regionalni vremeplov aktivističkih praksi

Konferencija „U potrazi za Građankom/Građaninom: regionalni vremeplov aktivističkih i umjetničkih praksi“ održana je 13. travnja 2017. godine povodom 20. obljetnice GONG-a u polukružnoj dvorani Teatra &TD u Studentskom centru u Zagrebu. Video zapis konferencije nalazi se OVDJE. Programsku knjižicu konferencije i izložbe možete pronaći OVDJE.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA