SWITCH TO
English

Aktivni građani

12
05
2015

Koliko građani sudjeluju u fiskalnoj politici i proračunskim procesima?

Sudjelovanje (participacija) građana u fiskalnoj politici i proračunskim procesima nužno je za ostvarivanje zdravih, učinkovitih i pravednih javnih financija, usklađenih s mogućnostima i potrebama društva. Stoga unatoč dobrim, ali gotovo pionirskim, primjerima iz prakse poput Pazin(n) proračuna, zabrinjava podatak da je samo sedam posto studenata pokušalo sudjelovati u fiskalnoj politici i proračunskim procesima, a manje od 14 posto njih redovito prati medijske informacije o proračunu, kao što je pokazala online anketa koju je početkom 2015. među studentima završnih godina fakulteta u Hrvatskoj proveo Institut za javne financije (IJF).

Javne financije Zagovaranje
12
05
2015

Aktivni građani i sve oko njih

Ovdje možete naći sve što je GONG napravio na temu Aktivnih građana

Ljudska prava Zagovaranje

21
02
2017

DOĐITE NAM U INTERNSHIP

Pozivamo visoko motivirane studentice i studente završnih godina društvenih i humanističkih studija (ekonomija, politologija, pravo, psihologija, sociologija…), kao i ostale studente i studentice zainteresirane za internship u područjima demokratizacije (izborni sustav, antikorupcijska politika), digitalnih komunikacija (otvaranje podataka i javne komunikacije) i građanskog odgoja i obrazovanja da se prijave za GONG-ov program volontiranja.

13
02
2017

Ne vojnom roku. Hrvatska zna bolje!

Građanska inicijativa Ne vojnom roku. Hrvatska zna bolje! koju su pokrenule organizacije civilnog društva i pojedinci/ke, poziva učenike i učenice, roditelje, djedove i bake, branitelje, organizacije civilnog društva, poslovni sektor, vjerske zajednice i političke stranke da se usprotive aktiviranju obaveznog vojnog roka.

04
02
2017

Crveni karton plagijatorima: Hrvatska zaslužuje bolje od vas!

Centar za mirovne studije i GONG pozivaju građane i građanke da potpišu peticiju koju su osobe iz javnog i kulturnog života pokrenule za smjenu ministra znanosti i obrazovanja Barišića zbog plagiranja i time iskažu snažno protivljenje plagiranju u znanosti i obrazovanju!

03
02
2017

Prostorni planovi se krpaju prema investicijama koje nemaju temelje

Udruga/portal Tris i Kuća ljudskih prava Zagreb organizirali su u Šibeniku javnu tribinu s temom  “Prostorno planiranje između javnih i poslovno-političkih interesa”. Namjera je bila skrenuti pažnju javnosti na sve moguće zloupotrebe i neodgovorno gospodarenje prostorom, njegovu devastaciju te činjenicu kako bi za postupke, koji nisu u javnom interesu i koji prostor nepovratno uništavaju, netko morao i odgovarati.

13
12
2016

Zaštita ljudskih prava na putu prema dolje

U okviru Human Rights Film Festivala, 7. prosinca u Dvorani Mueller kina Europa održana je tribina o uspjesima i učincima recentnih aktivističkih praksi u regiji.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA